top of page

ΟΡΑΜΑ

Στην Ανα-Ψυχή ονειρευομαστε έναν κόσμο όπου η ψυχική υγεία θα είναι προσβάσιμη για όλους.
Έτσι δημιουργήσαμε έναν χώρο Ψυχικής Υγείας στον οποίο παρέχουμε ποικιλία ποιοτικών υπηρεσιών ψυχοθεραπείας και  Ψυχικής ευεξίας, επιθυμώντας να φερουμε οσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε σε επαφή με την ψυχική υγεία.
Στο χώρο λειτουργούν σταθερά ατομικές συνεδρίες ενηλίκων και παιδιων, θεραπεία ζεύγους και συνεδρίες κλινικής υπνοθεραπείας. Επίσης, στην Ανα-Ψυχή διοργανώνονται βιωματικά σεμινάρια, ομαδικές συζητήσεις, ομάδες ανοιχτού ή συγκεκριμένου θεματος με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων διάρκειας 90-120 λεπτων που ολοκληρωνονται σε 1 ή 2 συναντήσεις. Ακόμη παρέχονται: συμβουλευτική, εποπτεία και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε νέους θεραπευτές.
Ευχόμαστε στην Ανα-ψυχη να βρείτε την αφορμή να ξεκινήσετε το ταξίδι που θα σας κάνει να αγαπήσετε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας.

18699277_529167720805757_7521527125117443986_o.jpg

ΖΙΩΓΑ ΒΑΓΙΑ , ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή και αποφάσισα να γίνω ψυχολόγος από 15 χρονών, κάτι που δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή μέχρι σήμερα. Αγαπώ πολύ την ψυχολογία και πιστεύω ότι η ψυχική υγεία αποτελεί δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Γι αυτό θα ήθελα η Ανα-Ψυχή να είναι ένας χώρος προσιτός, που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με την ψυχική υγεία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για το σκοπό αυτό συνεργάζομαι με πολύ αξιόλογους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα. Πήρα το πρώτο μου πτυχίο από το ΕΚΠΑ και το τμήμα Ψυχολογίας, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην κλινική υπνοθεραπεία και τη βιοθυμική ψυχοθεραπεία και εργάζομαι ως ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια. Στο παρόν εκπαιδεύομαι στην Εφαρμοσμένη Σχολική Ψυχολογία. Εργάστηκα για 5 χρόνια στην εταιρεία Hr. Psychology-Today παρέχοντας υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Συμβουλευτικής σε μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας και τους εργαζόμενους τους. Έκτοτε παρέχω υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας ιδιωτικά στην Ανα-Ψυχή. Πάνω από όλα όμως είμαι θεραπευόμενη για αρκετά χρόνια, ένα ταξίδι που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για πολλά χρόνια καθώς κάθε μέρα θεραπείας έχει να μου δώσει και κάτι νέο. Εύχομαι να μπείτε κι εσείς σε ένα τέτοιο ταξίδι με τον δικό σας τρόπο μέσα από την Ανα-Ψυχή. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΚΠΑ)

 • GENERAL HYPNOTHERAPY STANDARDS COUNCIL (GHSC)

 • BRITISH ASSOTIATION OF COUNSELLING AND PSYCHOTHERAPY (BACP)

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΦΟΡΕΙΣ:

 • ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΚΠΑ)

 • GENERAL HYPNOTHERAPY STANDARDS COUNCIL (GHSC)

 • BRITISH ASSOTIATION OF COUNSELLING AND PSYCHOTHERAPY (BACP)

%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B1%201_edited.jpg

ΖΙΩΓΑ ΔΗΜΗΤΡΑ , ART THERAPIST

Η Δήμητρα είναι πτυχιούχος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και σχεδιασμού προΐόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί με μεγάλη επιτυχία σε αυτό τον τομέα, αλλά γρήγορα ανακάλυψε την αγάπη της για την Ψυχολογία. Έτσι αποφάσισε να συνδυάσει τις γνώσεις και τα ταλέντα των σπουδών της με τις θεραπευτικές τεχνικές, μέσω του Art Therapy, του οποίου είναι διπλωματούχος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εφαρμόζει την ιδιαίτερη αυτή μέθοδο θεραπείας σε παιδιά και ενήλικες, ατομικά ή ομαδικά. Παράλληλα, με εφόδια τις σπουδές της και την αγάπη της για τα παιδιά, συντονίζει και σχεδιάζει ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

ΕΠΠΑΙΔΕΥΣΗ

 • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)

 • ART THERAPY DIPLOMA (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ)

 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΦΟΡΕΙΣ:

 • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 

 • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Χρύσα φωτο.png

ΠΟΥΛΑΚΗ ΧΡΥΣΑ , ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Χρύσα είναι πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (BSc) από το University of Derby της Αγγλίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στη Συμβουλευτική & Συνθετική Ψυχοθεραπεία, από το University of Derby της Αγγλίας (υποτροφία λόγω αριστείας). Είναι μέλος του  Βρετανικού Συλλόγου Συμβούλων & Ψυχοθεραπευτών (BACP). Είναι κάτοχος Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Εγκληματολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και διπλώματος επιμόρφωσης στην Σχολική Ψυχολογία & την Ειδική Αγωγή, από το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ξεκίνησε την πρακτική της άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική Αθηνά (2016-2017) και συνέχισε ως Ψυχοθεραπεύτρια σε 2 Συμβουλευτικά κέντρα (2017-2020). Υπήρξε συνεργάτης πλαστικού χειρουργού με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού (2018-2019) και στο παρόν είναι υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού σε επώνυμη ελληνική εταιρεία.

cv foto Anna.jpg

ΑΛΒΑΝΟΥ ΑΝΝΑ , ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Άννα Αλβανού είναι απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις- Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας στην Ψύχωση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής και της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Διπλώματος στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και Bρετανικού Διπλώματος General Qualification in Hypnotherapy Practice από το General Hypnotherapy Standards Council. Έχει λάβει επιμόρφωση στη «Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων» και τη “Διάγνωση & Θεραπεία των Ψυχικών Διαταραχών: Εφαρμογή της Νευροεπιστήμης στη Mουσικοθεραπεία και τη Σωματική Ψυχοθεραπεία” από το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ και Εκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία με βάση το Γνωσιακό, Ψυχοδυναμικό και Προσωποκεντρικό μοντέλο που οδηγεί στην απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) από το Πανεπιστήμιο του Derby. Εργάζεται από το 2013 ως ψυχολόγος με άτομα και ομάδες σε ιδιωτικό γραφείο και σε ιδιωτικά κέντρα με αντικείμενο τη θεραπεία συμπεριφοράς παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει συμμετάσχει ως μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κλινικής Ψυχολογίας (Ε.Κ.ΚΛΙ.ΨΥ.) σε ερευνητικές εργασίες με θέματα όπως: Σχολικός εκφοβισμός, Θεωρία Προσκόλλησης, Ψυχοθεραπευτική Σχέση, Ψυχοθεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας, Γονεϊκό στυλ και Γονεϊκή εξουθένωση κ.ά.

image.jpg

ΦΛΩΡΑ ΣΑΡΡΗ , Παιδαγωγός, Ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού

Η Φλώρα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η αγάπη της για τα παιδιά, την ψυχολογία και τη χρήση των Τεχνών εκτός από παιδαγωγικό και ως θεραπευτικό μέσο, την οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσει στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Play Therapy από τον διεθνή οργανισμό APAC (Academy of Play And Child Psychotherapy). Είναι πιστοποιημένο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTI (Play Therapy International). Εργάζεται ως νηπιαγωγός στον ιδιωτικό τομέα και έχει συνεργαστεί με κέντρο Εργοθεραπείας και Λογοθεραπείας παρέχοντας συνεδρίες θεραπευτικού παιχνιδιού. Είναι κάτοχος διπλώματος επιμόρφωσης Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση για το Messy Play από τους Hehe Art, Play & Therapy αναφορικά με τη χρήση του ως μέσω ανάπτυξης, σύνδεσης και θεραπείας. Το ενδιαφέρον της για τη λογοτεχνία αλλά και η πεποίθηση πως οι ιστορίες και τα παραμύθια είναι ένα τεράστιο εργαλείο που μπορεί να τη βοηθήσει ποικιλοτρόπως τόσο στην δουλειά της με τα παιδιά όσο και σε προσωπικό επίπεδο την έκανε να ολοκληρώσει μια σειρά σεμιναρίων λογοτεχνικής γραφής και παραμυθιού στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa. Παραμύθια της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά. Αναγνωρίζοντας πως τόσο ο κλάδος της εκπαίδευσης, όσο και αυτός της ψυχολογίας συνεχώς εξελίσσονται δεν παύει να αναζητά νέες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια που θα την βοηθήσουν να εμπλουτίσει τις γνώσεις της.

bottom of page